Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Tijdlijn van onze groei

Tijdlijn van
onze groei

01
Maart 2021

Ekopak kondigt de intentie aan om bruto € 50 miljoen op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen in het kader van een onderhandse plaatsing bij gekwalificeerde investeerders, gevolgd door een notering van zijn aandelen op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels.

02
Maart 2021

WaaS NV sluit een nieuwe WaaS-overeenkomst af met Takeda, voor hun productielocatie in Lessen in België. De overeenkomst omvat het jaarlijkse ­hergebruik van 600,000 m3 afvalwater.

03
Maart 2021

Ekopak stelt een onderhandse plaatsingsprijs vast op € 14,00 per aandeel, wat een totale ­marktkapitalisatie van ongeveer € 201 miljoen zou opleveren. De totale omvang van de onderhandse plaatsing, inclusief een gedeeltelijke uitoefening van de Verhogingsoptie en inclusief de plaatsing van de Bijkomende Aandelen (473.214 bestaande Aandelen), bedraagt ongeveer € 57 miljoen. De notering van en handel in de aandelen op Euronext Brussels begint.

04
April 2021

Na de uitoefening van de “Overtoewijzingsoptie” en de daaruit voortvloeiende kapitaalverhoging bedraagt het maatschappelijk kapitaal van Ekopak 6,7 miljoen.

05
April 2021

Ekopak is op 19 april 2021 lid geworden van het VN Global Compact, omdat dit een uitstekend raamwerk biedt ter ondersteuning van ons proces van het integreren van duurzaamheid in onze bedrijfsstrategie en activiteiten.

06
April 2021

Ekopak kondigt de integratie van iSERV aan, een gespecialiseerde dienstverlener voor ­waterbehandeling en een sectorpartner.

07
Juni 2021

Vynova, een internationaal chemiebedrijf dat actief is in de productie van pvc en alkalichloriden tekent een overeenkomst met Ekopak voor de bouw en installatie van een demineralisatie-installatie die de Vynova-locatie in Tessenderlo (België) zal voorzien van één miljoen kubieke meter zuiver en duurzaam proceswater per jaar.

08
Augustus 2021

Ekopak richt Ekopak Frankrijk op met de opening van twee locaties in Frankrijk: de eerste in Rouen (gericht op projecten in Noord-Frankrijk, waaronder de industriegebieden van Rijsel, Parijs, Metz, Rennes en Nantes), de tweede in Lyon (gericht op centraal en Zuid-Frankrijk).

09
September 2021

Ekopak publiceert de tussentijdse resultaten voor het eerste halfjaar van 2021 en meldt daarbij dat de strategische transitie naar het Water-as-a-Service (WaaS)-bedrijfsmodel een vliegende start kent met een toename van 25,4% aan WaaS-omzet.

10
September 2021

Er worden meerdere nieuwe WaaS-projecten aangekondigd op de website van Ekopak, waaronder het compleet nieuw ontwerpen van de waterbehandelingsinstallatie van het Universitair Ziekenhuis Brussel, evenals een waterbehandelingssysteem voor de fabriek in Lahore van de Sapphire textielgroep in Pakistan, als onderdeel van een groter project van Vyncke, een bedrijf met hoofdkantoor in dezelfde regio als Ekopak.

11
September 2021

Ekopak kondigt aan de officiële co-titel shirtsponsor van de internationale wielerploeg Quick-Step – Alpha Vinyl te zijn, met toprenners als Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Kasper Asgreen en Fabio Jakobsen. Een paar dagen na deze aankondiging wint de Franse renner Julian Alaphilippe het wereldkampioenschap. In zijn regenboogshirt vervult Alaphilippe een prachtige ambassadeursrol voor de groeiende activiteiten van Ekopak in Frankrijk en daarbuiten.

12
November 2021

Ekopak start het plan om de juridische structuur van de groep te optimaliseren met een voorgestelde fusie door overname tussen Ekopak NV, het overnemende bedrijf, aan de ene kant, en aan de andere kant Water-as-a-Service NV en iSERV als de over te nemen bedrijven.

Ekopak voorziet om zijn duurzaamheidsverslag te publiceren in het 2de kwartaal van 2022.