Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Een voortdurend proces

Een voortdurend proces

Grote veranderingen betekenen ook nieuwe uitdagingen en nieuwe behoeften voor Ekopak. Om de explosieve groei te managen en een stabiele omgeving voor toekomstig succes te creëren, zal Ekopak zijn basis moeten aanpassen.

Om de missie van het bedrijf en het welzijn van de medewerkers te beschermen, heeft Ekopak een raamwerk nodig waarin de business en de duurzaamheidsstrategie niet gescheiden zijn, maar geïntegreerd worden om te dienen als kompas voor het totale bedrijf en de groei. “Er is maar één manier om te zorgen dat je groei de positieve impact heeft die je wilt, en dat is door te zorgen dat duurzaamheid zit ingebakken in de bedrijfsstrategie,” legt Pieter Loose uit. “Het proces is begonnen met onszelf een spiegel voorhouden en zien wie we nu werkelijk zijn. Anders konden we ook niet definiëren wat duurzaamheid voor ons bedrijf precies betekent en hoe we het kunnen integreren in alle aspecten van ons bedrijf en onze organisatie.”

Er is maar één manier om ervoor te zorgen dat uw groei de positieve impact heeft die u wilt, en dat is wanneer duurzaamheid in de bedrijfsstrategie is ingebouwd.

Pieter Loose, CEO Ekopak

Deze strategie biedt Ekopak een raamwerk voor haar activiteiten met maatschappelijke en milieu gerelateerde KPI’s voor de korte en voor de lange termijn. “Wij zijn ons er allemaal goed van bewust dat dit slechts het begin is van onze reis”, voegt Loose toe. “Het is een proces van doorlopende ontwikkeling. De komende jaren implementeren we het plan dat op tafel ligt, maar moeten we ook constant evalueren om te kijken waar we het beter kunnen doen. Deze reis die we zijn begonnen, richting een steeds groter wordende positieve impact op onze wereld, kent geen eindpunt. We leggen de lat steeds hoger.”

Stap voor stap

Hoewel het Ekopak is gelukt om een sterke bedrijfscultuur met een duidelijke missie, waardes en principes neer te zetten, dit moet nu worden geïntegreerd en geformaliseerd. De afgelopen jaren heeft het bedrijf al haar inspanningen en aandacht moeten richten op de snelle groei.

In 2022 zal Ekopak het een topprioriteit maken om de structuur vorm te geven waarop het bedrijf kan voortbouwen. Er wordt een formeel beleid opgesteld om de bedrijfscultuur en de rechten van iedereen binnen de organisatie te waarborgen: normen, een gedragscode en een beleid voor veiligheid, ethiek en arbeidsomstandigheden zijn hier ook onderdeel van.

Dit geldt ook voor de bestaande beleidsdocumenten, deze zullen ook verder moeten aangevuld en geformaliseerd worden. Ekopak is hier bewust van en daarom is de verdere formulering en implementatie van deze documenten de komende jaren dan ook een belangrijk aandachtspunt, zodat we grip kunnen krijgen op de huidige staat en verbeteringen gemeten kunnen worden.

We nodigen u uit om over een paar maanden weer een kijkje te nemen, of misschien het volgende jaarverslag te lezen, zodat wij u de stappen die wij nemen kunnen laten zien.